Estructura del plan y guías docentes
Name of study: Master's Degree in Agronomical Engineering
Branch of knowledge: Engineering and Architecture
Area of knowledge: Chemical engineering, materials engineering and environmental engineering
Duration: 1 and a half years
ECTS credits: 90 ECTS
University title: Master's Degree in Agronomical Engineering
Publication BOE 13/05/2020
Curriculum Publication BOE 04/07/2020
| STRUCTURE | |
|---|---|
| Compulsory Subjects (B) | 66 |
| Optional Subjects (O) | 12 |
| Master's Thesis | 12 |
| TOTAL CREDITS | 90 |
The Master's in Agricultural Engineering is obtained after completing 90 ECTS credits. Other access routes, besides the Bachelor's degrees that qualify for the practice of Agricultural Technical Engineering, may require completing supplementary training up to a maximum of 18 ECTS credits (subject to review of the academic record by the Master's Studies Committee).
Academic and Orientation Guide for Enrollment 2025-26
One ECTS credit is equivalent to 25 hours of student work, 10 of which are in-person (i.e., student activities with the teaching staff). Credits are obtained by taking courses, which are generally semester-long.
Structure 1st year
| First trimester (October - December) | Credits | |
| Code | Courses and Guide | ECTS |
| 14421 | Biotecnología y Mejora Vegetal y Animal | 6 |
| 14422 | Gestión de Recursos Hídricos | 6 |
| 14424 | Política Agroambiental y Desarrollo Rural | 4 |
| 14414 | Sistemas de Producción y Protección Vegetal | 7 |
| CRÉDITOS ECTS TOTALES | 23 | |
| Second trimester (January - March) | Credits | |
| Code | Courses and Guide | ECTS |
| 14413 | Sistemas de Producción Animal | 7 |
| 14416 | Administración de Empresas | 4 |
| 14423 | Métodos Estadísticos | 6 |
| 14440 | Diseño de Procesos y Plantas Industriales Alimentarias | 6 |
| CRÉDITOS ECTS TOTALES | 23 | |
| Third trimester (April - June) | Credits | |
| Code | Courses and Guide | ECTS |
| 14410 | Gestión de Empresas | 6 |
| 14411 | Gestión de Infraestructuras | 6 |
| 14412 | Gestión del Territorio y de los Recursos Agrarios | 4 |
| 14441 | Instalaciones Auxiliares a la Industria Alimentaria | 4 |
| CRÉDITOS ECTS TOTALES | 20 | |
| s | ||
| TOTAL CRÉDITOS ECTS | 66 | |
Structure 2nd year
| First trimester (October - December) | Credits | |
| Code | Courses and Guide | ECTS |
| 14430 | Trabajo de Fin de Máster | 12 |
| 14431 | Trabajo de fin de Máster (Dual) |
12 |
| Optatividad asignaturas | ||
| 14400 | Optatividad prácticas en empresa | 6 |
| 14406 | Optatividad prácticas en empresa | 12 |
| TOTAL ECTS | 12 + optional credits | |
| s | ||
| TOTAL ECTS | 12 + optional credits | |
The compulsory subjects are taught at the School of Agrifood and Forestry Engineering and Veterinary Medicine (UdL). In-person classes are held primarily on Monday, Tuesday, and Wednesday mornings.
Organization of studies: electives and specialization
The elective nature allows for specialization and is mainly taken in subjects shared with other master's programs from the four participating universities:
· Intensificación en Agricultura de Precisión y Tecnologías Digitales
- Agricultura de Precisión y Tecnologías Digitales (UdL)
· Intensificación en Biotecnología
- Biotecnología Alimentaria (UdG)
· Intensificación en Economía Agraria
- Gestión de Empresas Tecnológicas (URV) Per informació sobre les assignatures que s’ofereixen contactar amb Carme Güell (carme.guell@urv.cat)
· Intensificación en Gestión Mediambiental
- Gestión de Suelos y Aguas (UdL)
· Intensificación en Industrias Alimentarias
- Gestión e Innovación en la Industria Alimentaria (UdL)
- TECH4Agri+Food Máster en Tecnologías Facilitadoras para la Industria Alimentaria y de Bioprocesos (UPC)
· Intensificación en Producción Vegetal
- Protección Integrada de Cultivos (UdL)
- Plant Genetics, Genomics and Breeding (UdL) (docència en anglès) (s'imparteix al CIHEAM, Zaragoza).
· Intensificación en Producción Animal
- Sanidad y Producción Porcina (UdL)